R-kioskin vegaaniset välipalat

*Tuotteet saatu R-kioskilta

 

Sain R-kioskilta maisteltavaksi heidän uusia vegaanisia lounas- ja välipalatuotteita. Tarjolla oli tabbouleh-linssisekoitusta ja hummusta sisältävä libanolilainen salaatti, falafel-hummus wrap, sekä mangolla höystetty kvinoapudding. Lisäksi ruokajuomaksi tarjolla oli omenapohjaista mustikka-inkivääri-minttu-mehua, joka oli aikamoista herkkua.

Haaveilen, että kerkeisin päivittäin syömään juuri valmistettuja välipaloja tuoreista raaka-aineista, mutta arjen hektisyys ei vain anna siihen periksi. Sen vuoksi olenkin yrittänyt löytää mahdollisimman puhtaita välipaloja, jotka ovat helposti saatavilla. Erityisesti näitä päiviä on Lahden koulupäivät. Päivällä tietysti syön koululla, mutta puolen päivän aikaan syödyllä lounaalla en pärjää kotiin asti. Saatan olla kotona vasta kuuden pintaan, joten tarvitsen lounaan ja päivällisen väliin välipalan. Koulun jälkeen suunnistakin suoraan asemalle, eikä ihan aseman läheisyydestä löydy ruokakauppaa. Junaan juostessa kerkeänkin pysähtyä asemalla olevalle R-kioskille. Olenkin iloinen, että R-kioski on tuonut valikoimiinsa vähän parempia valintoja välipalaksi kuin suklaapatukat (joita kyllä välillä valitsen välipalaksi).

 
P2092870
P2092882
 

Tuoreet maut

 

Maku oli kaikissa tuotteissa hyvä, sillä yksikään tuote ei maistunut eineksiltä. Henkilökohtaisesti en välitä erityisesti kovin mausteisista tai tulisista ruuista. Nämä vegaaniset tuotteiden maut ovatkin pitkälti kotoisin Lähi-Idästä, jossa mausteet ovat merkittävässä asemassa ruokakulttuurissa, joten olin positiivisesti yllättynyt, etteivät R-kioskin tuotteet olleet liian mausteisia minun makuun. Toisaalta toiset varmasti kaipaisivat niihin enemmän mausteisuutta. Makuasioissa on vaikea miellyttää kaikkia. Wrappiin olisin kuitenkin kaivannut hieman enemmän makua ja vaalean salaatin olisi voinut korvata tummalehtisellä salaatilla, jossa olisi maun lisäksi ollut enemmän myös ravintoarvoja. Lisäksi jäin tuotteissa kaipaamaan proteiinia.

 

Salaatissa proteiinia oli yhteensä 5,6g. Wrapissä proteiinia oli vähän enemmän 9,2g, joka rupee jo lähentelemään aterialla suositeltua määrää. Kvinoapuddingissa puolestaan ei mainittavasti proteiinia ollut, ainoastaan 2,5g. Lisäksi tuotteissa oli erilaisia lisäaineita, pääasiassa stabilointi- ja happamuudensäätöaineita, mutta myös säilöntäaineita. Lisäaineista voit lukea enemmän täältä.

 
P2092867
 

Kiireessä voisin hyvin kuvitella nappaavani mukaan salaatin tai kvinoapuddingin. Pyrin kuitenkin joka aterialla syömään kunnolla proteiinia, olisi se sitten eläin- tai kasvispohjaista jo pelkästään sen vuoksi, että proteiinipitoinen ruoka pitää paremmin nälkää, eikä herkkuhimo iske niin helposti. Sen vuoksi näitä annoksia täydentäisin jollakin proteiinipitoisella tuotteella, kuten esimerkiksi pähkinöillä.

 

Millaisia vaatimuksia teillä on välipaloille?

10 Comments

 • Reply
  NelliL
  19 helmikuun, 2018 at 11:47 am

  On hyvä, jos löytää itselleen sopivat sapuskat 🙂

  • Reply
   Annukka || Ikkunalla
   20 helmikuun, 2018 at 9:36 am

   Kyllä, ja on hyvä, että vaihtoehtoja tulee lisää.

 • Reply
  JohannaY
  19 helmikuun, 2018 at 12:55 pm

  Raikkaita kuvia, ihan tässä nälkä tulee! 🙂 Mä tykkään että välipala on tarpeeksi terveellinen, mutta makua ei saa unohtaa. Myös tarpeeksi täyttävä sen tulee olla.

  • Reply
   Annukka || Ikkunalla
   20 helmikuun, 2018 at 9:48 am

   Tosi usein välipaloissa on se ongelma, ettei ne pidä kovin pitkään nälkää. Ja maku on tärkeä, yhden kerran voi syödä vähän huonomman makuista välipalaa, mutta ei joka kerta.

 • Reply
  Jasu
  19 helmikuun, 2018 at 1:08 pm

  Ihanan näköisiä ?

  • Reply
   Annukka || Ikkunalla
   20 helmikuun, 2018 at 9:50 am

   Kiitos 🙂

 • Reply
  Minnea
  20 helmikuun, 2018 at 9:01 pm

  Kylläpä näyttää hyvältä! Täytyykin käydä meidän Ärrällä kurkkimassa, josko sieltäkin jo näitä löytyisi! Oikein toivottu lisä valikoimiin!

 • Reply
  Karoliina Kazi
  25 helmikuun, 2018 at 12:18 pm

  Etenkin toi kvinoapudding kuulostaa ihanalle välipalalle, täytyy kokeilla ensi reissulla Suomeen. Mukavaa et R-kioski on panostanut terveellisiin ja puhtaisiin välipaloihin!

 • Reply
  Bosse
  1 maaliskuun, 2018 at 9:51 am

  Lisäainelinkki ei toimi ?

  • Reply
   Annukka Vuorela
   1 maaliskuun, 2018 at 11:44 am

   Kiitos ilmoituksesta, nyt pitäisi olla korjattu. 🙂

Leave a Reply