Tallinnan Balti Jaama Turg

 

Tällä reissulla suuntasin kohti Telliskiveä ja Balti Jaama Turg löytyi kävelymatkan varrelta. Tallinnaan on niin helppo täältä Helsingistä ottaa päivän reissu ja usein Tallinnan reissuilla tuleekin eniten pyörittyä vanhan kaupungin ja Viru-keskuksen ympäristössä, vaikka Tallinnan alueelta löytyy muitakin mielenkiintoisia alueita.

Puolitoistavuotta sitten uudistettu Balti Jaama turg sijaitsee Kalamajan alueella, noin 20 minuutin kävelymatkan päässä Viru-keskukselta. Rautatieaseman vieressä sijaitsevalta kauppahallilta on puolestaan vain muutaman minuutin kävely Telliskiveen. Joten näissä paikoissa vierailu on helppo yhdistää toisiinsa.

 
tallinn_balti_jaam_turg
tallinn_balti_jaam_turg2
 

Vanhanajan torielämästä nykypäivän kaupunkikulttuuria

 

Balti Jaama Turg on persoonallinen kauppahalli, jonka yhteydestä löytyy myös perinteisempi kauppatori pienyrittäjineen. Nyt tuolla torilla oli paljon hellyyttäviä vanhuksia myymässä itse tehtyjä hilloja ja pikkelsejä joulupöytään. Itse kauppahallin ulkopuolelta löytyi myös ihania kahviloita, sekä kaikista paras kauppa, Kalev-suklaan kauppa. Sieltä ehdoton herkkuni on tumma kirsikkasuklaa, jota tälläkin kertaa muutama levy tarttui mukaan.

 

Itse kauppahallista oli mahdollista löytää oikeastaan kaikki mitä ihminen voi tarvita. Huomioni kiinnitti erityisesti monet virolaista designia myyvät liikkeet. Eettisyys näkyi näissä liikkeissä mm. Vaatteiden tuotantotavoissa ja materiaaleissa. Luonnonkosmetiikkaakin oli tarjolla monessa eriliikkeessä. Monia niistä merkeistä en ollut Suomen markkinoilla tavannut.

 
tallinn_balti_jaam_turg6
tallinn_balti_jaam_turg7
tallinn_balti_jaam_turg5
tallinn_balti_jaam_turg8
 

Balti Jaama Turg & pienet putiikit

Yksi tällainen putiikki on Eerin. Se sijaitsee toisessa kerroksessa hieman syrjässä kaikesta, ja helposti se saattaisikin jäädä huomaamatta, ellei sitä osaisi etsiä. Toinen ehdottomasti vierailun arvoinen putiikki on Teele Eesti käsitöö ja disain. Tuolta kaupasta löytää uniikkeja koruja, vaatteita, sisustusjuttuja kuin paperitarvikkeita melko kohtuulliseen hintaan. Ja mikä parasta, että samalla pystyy tukemaan pienyrittäjyyttä ja luovaa tekemistä.

 

Lisäksi toisessa kerroksessa oli ystävällisellä intialaisherralla huikea valikoima kaikkia ihania kiviä myynnissä. Olisin voinut hyvin tyhjentää hänen kojulleen koko tilini saldon, mutta onneksi järkikin oli vähän mukana. Hinnat olivat hieman edullisempia kuin meillä täällä Helsingissä, mutta kyseisen herran palvelualttius oli kyllä ihan omaa luokkaansa.

 

Antiikin nälkäisille kauppahallista löytyi kokonaan oma alueensa. Löysinkin tuolta täydellisen astiakaapin, joka oli vielä edullinen. Ainoaksi haasteeksi tuli, etten olisi saanut sitä mitenkään kainalossa kannettua takaisin Suomeen.

 
tallinn_balti_jaam_turg9
tallinn_balti_jaam_turg13
tallinn_balti_jaam_turg11
tallinn_balti_jaam_turg10
 

Ruoka on aina yhdistänyt ihmisiä

 

Ravintola- ja ruokapuoli oli kauppahallissa suuri. Alue henki samaa tunnelmaa kuin Tukholman kauppahalleissa on. Kalatiskin vierestä löytyy ravintola, josta saa lounaaksi maukkaan kuha-annoksen. Tiskien lisäksi kauppahallissa oli myös ravintolapuoli, joka kylläkin oli hyvin yhdistetty ruokapuolen kanssa yhteen. Välttämättä ei edes huomaisi eroa siirtyessä ruokakaupan puolelta ravintolan puolelle. Ravintoloita oli tarjolla lähes joka lähtöön. Haaveilinkin istahtavani erään ravintolan tiskille ja tilaavani lasille viiniä ja jotain syötävää, mutta aika oli kulkenut huomaamatta ja pitikin suunnata jo kohti laivaa.

 

Yksi ehdottomasti suosikkikauppojani on Biomarket. Viron versio Ruohonjuuresta, paitsi että tuolla on paljon myös sellaisia tuotteita, joita Ruohonjuuresta ei löydy. Niitä käynkin aina Biomarketin nähdessäni tutkimassa.

 
tallinn_balti_jaam_turg12
tallinn_balti_jaam_turg4
 

Arvon yhden lippupaketin Matkamessuille 18.-20.1.2019 Messukeskukseen. Paketti sisältää kaksi lippua, joista molemmat oikeuttavat yhteen sisäänpääsyyn messuille. Arvonta suoritetaan 13.1.2019 klo 17. Arvontaan voit osallistua kertomalla tähän postaukseen matkavinkin Viroon. Mikäli matkavinkkiä ei tähän hätään löydy, voit osallistua myös kertomalla mitä haluaisit kokea Virossa.

 

33 Comments

 • Reply
  Pirkko / Meriharakka
  5 tammikuun, 2019 at 3:27 pm

  Juuri oltiin muutama päivä Tallinnassa, mutta eipä tullut tuolla käytyä. Toisaalta olimme siellä juuri jouluna, joten ehkei tuo olisi ollut silloin aukikaan. No, seuraavalla kerralla sitten, ehkä!

 • Reply
  Saara
  5 tammikuun, 2019 at 4:51 pm

  Haluaisin päästä käymään Viron saarilla, ainakin Muhussa ja Saarenmaalla.

 • Reply
  Mertsu
  5 tammikuun, 2019 at 7:34 pm

  My city hotel on huippu hotelli 🙂

 • Reply
  Seppo
  6 tammikuun, 2019 at 1:59 pm

  En ole käynyt Tallinnassa, vanhaa kaupunkia haluain käydä katsomassa kesäaikaan.

 • Reply
  Sari / matkalla lähelle tai kauas
  6 tammikuun, 2019 at 2:35 pm

  Tuo ei ole sama kauppahalli, joka Hilton hotellin vieressä. Tuntuu olevan kuvista päätellen hyvin paljon modernimpi. Hiltonin lähellä oleva on sellainen enemmän neuvostotyylinen. Tallinna elää ja uudistuu.

 • Reply
  Minna
  6 tammikuun, 2019 at 6:30 pm

  Vanhaan kaupunkiin kannattaa aina käydä tutustumassa 🙂

 • Reply
  Neea
  6 tammikuun, 2019 at 7:06 pm

  Tallinnassa on hyvät ostosmahdollisuudet. Löytyy monia liikkeitä, mitä ei löydy esimerkiksi Suomesta.

 • Reply
  Mira / Blinger Shimmer -blogi
  6 tammikuun, 2019 at 7:46 pm

  Itse olen käynyt Tallinnassa vain kaksi kertaa melko pikaisesti – harmi kun täältä meiltä kestää jo Helsinkiin pääsy useamman tunnin :/

 • Reply
  Nea
  6 tammikuun, 2019 at 7:50 pm

  Haluaisin päästä käymään Viron saarilla ?

 • Reply
  Nina
  6 tammikuun, 2019 at 9:56 pm

  Vanha kaupunki on ehdoton lempparini =).

 • Reply
  Nanna Leskinen
  6 tammikuun, 2019 at 10:40 pm

  Teletorni on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Vanha kaupunki on myös ihana, paljon pikku liikkeitä ja tunnelmallista.

 • Reply
  Marjo
  6 tammikuun, 2019 at 10:43 pm

  Tämä on minulla ollut jo ”must to see” -listalla vähän aikaan. Varmasti tässä keväällä käyn täällä. Tuon antiikkipuoli minua kiinnostaa erityisesti. Tuosta sinun kuvasta bongasin jo kaksi mielenkiintoista juttua, jotka olisin varmasti raahannut mukanani kotiin 😀 Totta kai myös virolaista käsityötä olisin katsellut ja syönyt hyvin.

  Vinkkaan Rummu Karjäär mystinen louhos, jonka vesi on täyttänyt. Paikka on äärimmäisen mielenkiintoinen ja tästä pääset lukemaan mitä kirjoitin siitä omassa blogissani syksyllä. https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/2018/09/rummu-karjaar-mystinen-louhos-ja.html

  MInua kiinnostaisi myös tulevaisuudessa tehdä kartanokierros Viron entisissä kartanoissa. Totta kai myös saaret Muhu, Saarenmaa jne. kiinnostaisivat.
  Virossa on niin paljon kaunista nähtävää.

  • Reply
   Annukka Vuorela || @happyannukka
   15 tammikuun, 2019 at 11:42 am

   Minäkin olisin raahannut vaikka mitä mukaan, jos olisi ollut joku millä tuoda ne Suomeen. Kannattaa siis lähteä autolla liikkeelle. 🙂

 • Reply
  Helena
  7 tammikuun, 2019 at 6:59 am

  Tänäkin vuonna jäi upea Tallinnan joulutori kokematta eli sitä suosittelen ja edotellaan taas ensi vuotta!

 • Reply
  NannaS
  7 tammikuun, 2019 at 9:26 am

  Saaret kiinnostaisivat 🙂

 • Reply
  Anna | Tämä matka -blogi
  7 tammikuun, 2019 at 3:00 pm

  Tuolla torilla en olekaan käynyt. Joulun alla kävin kyllä sillä suurella joulutorilla ihmettelemässä ja sekin oli oikein mielenkiintoinen paikka.
  Tähän on tullut jo niin paljon vinkkejä, että en tiedä mitä lisäisin. Paterei on kiinni ilmeisen lopullisesti, joten sinne ei pääse enää seikkailemaan. Lennusadam nyt ainakin kiinnostaa luultavasti kaiken ikäisiä.
  PS: Lippuja en tarvitse, jos arpaonni nyt sattuisi suosimaan 🙂

 • Reply
  JennaO
  7 tammikuun, 2019 at 3:24 pm

  Tahtoisin tutustua saariin! Ne on vielä kokematta.

 • Reply
  Ida
  7 tammikuun, 2019 at 3:34 pm

  Pärnu ehdottomasti 🙂

  • Reply
   Annukka Vuorela || @happyannukka
   14 tammikuun, 2019 at 10:45 am

   Hei, onneksi olkoon, voitit lippupaketin Matkamessuille. Toimitan liput sähköpostiin.

 • Reply
  Hanna
  7 tammikuun, 2019 at 4:30 pm

  Näyttää ihan mahtavalta! Telliskiven alue on vielä sellainen osa Tallinnaa joka on itselläni koluamatta. Tässä on taasen yksi syy miksi pääkaupunkiseudulla asuminen olisi mukavampaa, matkalle lähtöön ei tarvitse varata extra 3-4h matkustusaikaa Jyväskylästä asti! 😀

  hanna
  http://www.hannamariav.vaikuttajamedia.fi

 • Reply
  Terhi/Puikolta pudonnut
  8 tammikuun, 2019 at 9:16 am

  No siis haluaisin ylipäätään päästä taas Viroon, kun sielä tulee käytyä niin harvoin. Erityisesti käsityötarvikekaupst kiinnostaisi 🙂

 • Reply
  Elli
  8 tammikuun, 2019 at 10:45 am

  Kerran käytiin Tallinnassa baletissa, se oli ihana kokemus ja myös hyvin edullinen!

 • Reply
  Milla
  8 tammikuun, 2019 at 11:21 am

  Kannattaa käydä Tallinnassa joulun alla, sillä joulutori on upea kokemus 🙂

 • Reply
  Kati
  8 tammikuun, 2019 at 1:58 pm

  Käyn ostamassa Virosta lähes vuosittain uudet kengät ? Matka vinkkini on tutkia ostoskeskusten salat ja löytää uniikit popot talveksi! Lempparini on ülemiste, jonne pääsee kätevästi keskustasta sporalla. Seuraava Viron reissu tiedossa tammikuun lopulla ?

 • Reply
  Mona Vekka
  8 tammikuun, 2019 at 7:58 pm

  Vanha kaupunki ja sen kahvilat ovat aivan ihania!? Haluaisin päästä näkemään myös Viroa laajemminkin kuin vaan Tallinna!

 • Reply
  Kimi
  8 tammikuun, 2019 at 9:33 pm

  Lemnusadam oli mielenkiintoinen samoin kuin nyt ilmeisesti jos suljettu paterein vankila

 • Reply
  Martta / Martan matkassa
  8 tammikuun, 2019 at 11:53 pm

  Hauska sattuma luin juuri eilen tästä kyseisestä torista! Olipa kiva heti nähdä kuvia lukea siitä vähän enemmän, ehdottomasti käyn tuolla ensi kerralla. Kävin juuri välipäivinä Virossa ja kävimme katsomassa Jägalan putouksia, suosittelen KGB-museota Viru-hotellissa!

 • Reply
  Pirkko
  10 tammikuun, 2019 at 9:56 am

  Vanhaan kaupunkiin tutustumiseen kannattaa varata aikaa!

 • Reply
  Ruskarouva
  10 tammikuun, 2019 at 2:26 pm

  Vanha kaupunki kävellen halki 🙂

 • Reply
  Helmi
  10 tammikuun, 2019 at 8:47 pm

  Saaret ja vanhakaupunki 🙂

 • Reply
  Make
  11 tammikuun, 2019 at 9:23 am

  Saarenmaa ja kylpylät kiinnostaisi kun siellä ei ole tullut käytyä.

 • Reply
  Sirkkuli
  12 tammikuun, 2019 at 10:45 pm

  Saarenmaa 🙂

 • Reply
  Viola
  13 tammikuun, 2019 at 11:42 am

  Vanhaan kaupunkiin olisi mukava tutustua tarkemmin?

Leave a Reply